Fijat: Novi model do kraja 2011.

Predstavnici Vlade Srbije i kompanije Fijat najavili su danas da će sa proizvodnih traka kragujevačke fabrike automobila do kraja sledeće godine sići novi model automobila. Novi model automobila iz kragujevačke fabrike, u kojoj Srbija ima 33 odsto vlasništva, izaći će sa proizvodnih traka u trećem kvartalu 2011. godine. Započeti su veliki građevinski i infrastrukturni projekti u koje su uključene brojne domaće kompanije. Izvoz iz fabrike Fijat automobili Srbija od 2012. godine će biti najmanje milijardu evra godišnje. U Kragujevcu ostvareni veoma dobri rezultati za kratak vremenski period, zahvaljujući velikim investicijama partnera u različitim sektorima. De Filipis nije želeo da pruži više detalja o novom modelu automobila, ali i on očekuje da će novi model automobila sići sa industrijske trake do kraja naredne godine.

Fijat: Novi model do kraja 2011.Predstavnici Vlade Srbije i kompanije Fijat najavili su danas da će sa proizvodnih traka kragujevačke fabrike automobila do kraja sledeće godine sići novi model automobila.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić najavio je da će novi model automobila iz kragujevačke fabrike, u kojoj Srbija ima 33 odsto vlasništva, izaći sa proizvodnih traka u trećem kvartalu 2011. godine.

On je istakao da su započeti veliki građevinski i infrastrukturni projekti u koje su uključene brojne domaće kompanije.

"Na kraju ćemo imati fabriku koja će proizvoditi minimalno 200.000 automobila godišnje", rekao je Ćirić.

On je najavio da će izvoz iz fabrike Fijat automobili Srbija od 2012. godine biti najmanje milijardu evra godišnje.

Direktor kompanije Fijat Automobili Srbija Đovani de Filipis ističe da su u Kragujevcu ostvareni veoma dobri rezultati za kratak vremenski period, zahvaljujući velikim investicijama partnera u različitim sektorima.

De Filipis nije želeo da pruži više detalja o novom modelu automobila, ali i on očekuje da će novi model automobila sići sa industrijske trake do kraja naredne godine.

Prema rečima De Filipisa, Fijat će veći deo svojih investicija u Kragujevcu realizovati do kraja ove i naredne godine, kako bi fabrika u punom kapacitetu radila od početka 2012. godine.

Mi smo već nekoliko puta objavili da ćemo uložiti 700 miliona evra, rekao je De Filipis.

Zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković rekao je da je u kragujevačkoj fabrici u toku rekonstrukcija 400.000 kvadratnih metara krovova, kao i 100.000 kvadratnih metara podova.

U toku su veliki građevinski radovi i samo ove godine je planirano da investicija u rekonstrukciju fabrike bude više od 150 miliona evra, istakao je Zdravković.

On je rekao da je u toku izrada projektne dokumentacije za industrijsku zonu Korman polje, gde će biti smešteni kooperanti kompanije Fijat.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik